PCRR Hilberdink

LET OP! (update 1 juli 2021)

Wij zijn weer geopend voor sporten en zwemmen! In verband met de nog geldende maatregelen, zijn de sportlessen op andere tijden. De huidige sporttijden vindt u via 'Sporten > Tijden'. Voor aanmelding kunt u mailen naar info@pcrr.nl met vermelding van uw voorkeur voor de dagen en tijden waarop u wilt sporten en/of zwemmen..

Renate Albers

Geboortedatum
29-04-1988

Wat zijn je functies bij CASA en PCRR Hilberdink?
Ik ben werkzaam als fysiotherapeut en begeleid daarnaast nog twee sportgroepen.

Welke opleidingen heb je gevolgd/volg je?
Ik heb de opleiding fysiotherapie te Groningen gevolgd.

Welke sportgroepen bij CASA begeleid je?
De twee allerleukste natuurlijk! Op de woensdagochtend om 8.45 u en 9.30 u.

Wat is je favoriete weekthema?
Ontspanningsoefeningen, dan is de zaal zo lekker warm!

Wat is jouw mening over CASA Hilberdink?
Ik vind het een uitermate goed initiatief om mensen met een fysieke beperking toch te laten sporten in een ‘fitness setting’. Een sportschool wekt vaak de indruk een krachthonk te zijn, terwijl ik juist denk dat CASA Hilberdink een veel krachtigere omgeving is om met je lijf bezig te zijn. Bovendien… waar is nou zo’n lekker warm bad te vinden?

Wat vind je het belangrijkst aan de begeleide groepstraining?
Ik denk dat het belangrijk is om naast met jezelf bezig te zijn, het ook goed is om andere sporters eens aan te spreken over hun manier van bewegen met een fysieke beperking. Kom met elkaar tot een eventuele oplossing of natuurlijk tot een gezellig gesprek!

Hoe zie jij het samenwerkingsverband tussen de fysiotherapie bij het PCRR en de sport bij CASA?
Dat is een mooi span samen: is het behandeldoel bij de fysiotherapie behaald, is dat natuurlijk fijn om bij te houden. Hier zie ik een mooie kans om te sporten bij CASA. Merk je daarentegen dat je tegen problemen aanloopt tijdens het zelfstandig sporten, klop je weer op de deur van de fysiotherapeut.