PCRR Hilberdink

LET OP! (update 1 juli 2021)

Wij zijn weer geopend voor sporten en zwemmen! In verband met de nog geldende maatregelen, zijn de sportlessen op andere tijden. De huidige sporttijden vindt u via 'Sporten > Tijden'. Voor aanmelding kunt u mailen naar info@pcrr.nl met vermelding van uw voorkeur voor de dagen en tijden waarop u wilt sporten en/of zwemmen..

Herman Spijkerman

Herman bewerktFunctie:
Fysiotherapeut

Geboortedatum
23 oktober 1988

Welke opleidingen heb je gevolgd/volg je?
Bewegingswetenschappen en Fysiotherapie in Groningen.

Welke sportgroepen bij CASA begeleid je?
Woensdagochtend 10:15 en donderdagochtend 10:30

Wat is je favoriete weekthema?
Ik zou vele thema’s kunnen benoemen waardoor er niet direct één thema uitspringt. Wel probeer ik elke week wat anders te bieden en in overleg met de groep de oefeningen zo aan te passen dat iedereen er baat bij heeft.

Wat is jouw mening over CASA Hilberdink?
Het CASA biedt een mooie mogelijkheid om op ‘eigen niveau’ te kunnen sporten. Zowel na afronding van een therapeutisch programma als een laagdrempelige manier om te (starten met) sporten.

Wat vind je het belangrijkst aan de begeleide groepstraining?
Ik denk dat we als begeleiders goed kunnen inschatten wat het niveau van de groep is en we oefeningen hier op aanpassen. Op die manier proberen we iedereen te motiveren en vooral plezier te laten ervaren aan het sporten.

Hoe zie jij het samenwerkingsverband tussen de fysiotherapie bij het PCRR en de sport bij CASA?
Het is een mooie overgang waardoor begeleiding bij bewegen na afronding van de therapie niet hoeft te stoppen. Omdat het in dezelfde omgeving is, biedt het een laagdrempelige manier om binnen CASA de opgebouwde belastbaarheid te onderhouden. Andersom zijn er vanuit CASA bij acute klachten korte lijntjes met therapeuten die snel in kunnen schatten of fysiotherapie zinvol is.