PCRR Hilberdink

LET OP! (update 17 januari 2022)

Het is weer mogelijk om gebruik te maken van de CASA sport- en zwemmogelijkheden. Ook in de avonden! Voor vragen kunt u mailen naar info@pcrr.nl.

Bas Hilberdink

Geboortedatum
16-08-1989

Functies bij CASA en PCRR Hilberdink?
Fysiotherapeut bij PCRR en manager van CASA Hilberdink

Welke opleidingen heb je gevolgd/volg je?
- In 2011 heb ik mijn diploma fysiotherapie (Bachelor+) behaald aan de Hogeschool Utrecht
- In 2014 heb ik mijn diploma psychologie (BSc) behaald aan de Open Universiteit.
- In 2018 heb ik mijn diploma gezondheidspsychologie (MSc) behaald aan de Open Universiteit
- Sinds 2018 doe ik een promotietraject (PhD) in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) over het optimaliseren van oefen- en beweeggedrag van mensen met axiale spondyloartritis

Welke sportgroepen bij CASA begeleid je?
Geen. Ik doe de organisatie er omheen. Ik ben echter wel werkzaam tijdens de groepen op de maandag en donderdag avond als fysiotherapeut en kom regelmatig bij de verschillende sportgroepen kijken.

Wat is je favoriete weekthema?
Spelthema’s; ik vind het altijd erg leuk om te zien hoe fanatiek men bezig kan zijn. Daarbij zie je altijd het best hoe leuk bewegen kan zijn.

Wat is jouw mening over CASA Hilberdink?
Als manager van CASA ben ikzelf erg trots op het ‘bedrijf’ CASA Hilberdink. Het is geweldig om te zien hoe mensen met fysieke beperkingen middels ‘self management’ hun klachten de baas blijven en lekker kunnen sporten. CASA Hilberdink biedt zeer goede gelegenheid voor mensen die net iets minder zorg nodig hebben (dan cliënten bij de fysiotherapie), maar wel goede begeleiding kunnen gebruiken om wekelijks in beweging te zijn en vooral te blijven. Door het sporten in groepjes op vaste tijdstippen en de variatie in de weekthema’s zien we dat de routine in het wekelijks bewegen vergemakkelijkt wordt voor de sporters.

Wat vind je het belangrijkst aan de begeleide groepstraining?
Dat men ondanks ieders eigen niveau en ieders verschillende mogelijkheden in beweging toch gezellig samen in een groep kan sporten. Tevens vind ik het erg belangrijk dat men plezier beleeft tijdens het bewegen. Fitness kan soms namelijk wel eens saai zijn. Maar omdat het wel erg gezond is om deze beweging te krijgen, proberen we het leuker te maken middels het groepskarakter, de wisselende weekthema’s (spellen, circuits, bankoefeningen) en middels onze begeleiders.

Hoe zie jij het samenwerkingsverband tussen de fysiotherapie bij het PCRR en de sport bij CASA?
De samenwerking tussen het PCRR en CASA is erg goed en tevens essentieel. Deze samenwerking biedt namelijk voor de sporters een ideale gelegenheid om bij meer behoefte aan zorg (toename van klachten) weer tijdelijk in behandeling te gaan bij de fysiotherapie. Ook biedt het voor mensen die een behandeltraject hebben doorlopen in het PCRR een mooie manier om het bewegen voort te zetten in dezelfde vertrouwde omgeving en op dezelfde oefenapparatuur als bij de fysiotherapie.